9.6 C
Yozgat
22 Ekim 2024, Salı

2024 YKS’de yapay zekalı kopya! Soruları ChatGPT’ye çözdürürken yakalandı

Bu haberde belirtilen olay, 8 Haziran’da Isparta’da gerçekleşen TYT sınavında bir öğrencinin kopya çekmek için yapay zeka kullanmasıyla ilgilidir. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sınavda hareketleri şüpheli olan M.E.E. adlı öğrenciyi takibe aldı. Sınav esnasında salondan çıkarılan öğrencinin ayakkabısının iç astarında kopya düzenekleri bulundu. Ayrıca öğrencinin üzerinde, kredi kartı görünümünde bir cep telefonu, düğme görünümünde bir kamera ve bir kulaklık ele geçirildi.

Polis tarafından yapılan incelemede, şüphelinin “router” adı verilen internet bağlantısı sağlayan bir cihaz aracılığıyla internete bağlandığı, düğme şeklindeki kameraya soruyu okuttuğu ve yapay zekaya gönderdiği belirlendi. Yapay zeka ise sorunun çözümünü üreterek cevabı kredi kartı görünümündeki cep telefonu üzerinden şüpheliye kulaklıkla iletti.

M.E.E. isimli öğrenci “6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet” suçlamasıyla gözaltına alındı. Ayrıca yardım ettiği belirlenen A.B. adlı bir kişi de yakalandı. İşlemlerin ardından M.E.E. tutuklandı, A.B. ise serbest bırakıldı.

Kaynak

Benzer Uygulamalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

15,064TakipçilerTakip Et
4,270AboneAbone Ol

Kategorideki Son Uygulamalar

Impact-Site-Verification: 5107e2a5-2210-4c84-8a27-d01dcfc005a7